Dagblad Roze Maandag

Auteur Gert-Jan van de Sanden juni 12th, 2018

Close

Newspaper

Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag 

 

Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad. Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan.

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Op Roze Maandag, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. Daarom organiseert de stichting in samenwerking met de proeftuinbibliotheek de Kennismakerij een Zomer Meet-Up op 27 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de Tilburgse Clarissenkapel, die voor de gelegenheid roze zal kleuren.

Programma

In de Zomer Meet-up komt de combinatie geloof en geaardheid op allerlei manieren aan de orde. Met onder andere verhalen van LGBTQ+ers met verschillende geloofsovertuigingen, met een optreden van Remko Harms, bekend van LA, The Voices en met religiewetenschapper Marco Derks die van alles uit de kast trekt om de zaal te verrassen met onverwachte invalshoeken. Ook is er een gospeloptreden van JOY en is er een speciale themacollectie aanwezig van de Bibliotheek Midden-Brabant. De presentatie is in handen van improvisatiecomedians van de Rainbow Warriors. Na afloop is er tijd om na te praten en een drankje te drinken. Want een feestje hoort natuurlijk bij Roze Maandag.

Bijwonen?


Iedereen is welkom op woensdagavond 27 juni in de Clarissenkapel aan de Lange Nieuwestraat 191, net boven de Tilburgse Spoorzone. De inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis; aanmelden gaat via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Meer informatie is te vinden op rozemaandag.nl en op bibliotheeknieuwestijl.nl.

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II slaan handen ineen voor bijzonder leesproject ‘Voetbal en lezen, een mooie combinatie,’ vonden Willem II, Willem II Betrokken en de Bibliotheek Midden-Brabant. De drie sloegen […]

  Lees verder →

  Het 4e Naar buiten! magazine komt eraan. Deze wordt nog voor de herfstvakantie verspreid naar basisscholen in de gemeente Tilburg. De scholen kunnen deze week nog het gratis magazine bestellen. […]

  Lees verder →

  Tilburg, 10 september – Afgelopen week zijn door heel Tilburg stoeptegels beklad met tegelteksten. Zo vind je bijvoorbeeld vóór het Willem II stadion en bij de ingang van de Emmapassage […]

  Lees verder →

  De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet […]

  Lees verder →

  Lees hier het verslag van Karin en Harod uit Tilburg.  Zij hebben weer  gefietst in hun vakantie. Deze keer  in Kirigizië en Tadjikistan. Deel op FacebookDeel op TwitterDeel op Google+

  Lees verder →

  Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag    Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze […]

  Lees verder →

  Tilburgse kinderen sturen een smakelijk bericht   Aan alle kinderen in het 013 gebied wordt deze maand gevraagd wat zíj graag voor lekkers én gezonds zouden zien op de menukaarten […]

  Lees verder →

  Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid […]

  Lees verder →

  Boeken, boten en avontuur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei […]

  Lees verder →

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum. […]

  Lees verder →

  Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie […]

  Lees verder →

  Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti. Het concept […]

  Lees verder →