Newspaper

Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag 

 

Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad. Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan.

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Op Roze Maandag, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. Daarom organiseert de stichting in samenwerking met de proeftuinbibliotheek de Kennismakerij een Zomer Meet-Up op 27 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de Tilburgse Clarissenkapel, die voor de gelegenheid roze zal kleuren.

Programma

In de Zomer Meet-up komt de combinatie geloof en geaardheid op allerlei manieren aan de orde. Met onder andere verhalen van LGBTQ+ers met verschillende geloofsovertuigingen, met een optreden van Remko Harms, bekend van LA, The Voices en met religiewetenschapper Marco Derks die van alles uit de kast trekt om de zaal te verrassen met onverwachte invalshoeken. Ook is er een gospeloptreden van JOY en is er een speciale themacollectie aanwezig van de Bibliotheek Midden-Brabant. De presentatie is in handen van improvisatiecomedians van de Rainbow Warriors. Na afloop is er tijd om na te praten en een drankje te drinken. Want een feestje hoort natuurlijk bij Roze Maandag.

Bijwonen?


Iedereen is welkom op woensdagavond 27 juni in de Clarissenkapel aan de Lange Nieuwestraat 191, net boven de Tilburgse Spoorzone. De inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis; aanmelden gaat via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Meer informatie is te vinden op rozemaandag.nl en op bibliotheeknieuwestijl.nl.