Brood van gisteren, tosti voor vandaag

Auteur Gert-Jan van de Sanden maart 20th, 2018

Close

Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti.
Het concept is simpel: neem je brood van gisteren mee, schuif aan tafel en geniet van een heerlijke, culinaire tosti! Geen brood meer in huis? Niet getreurd, dankzij Meesterbakker van Iersel en Albert Heijn XL is er voor iedereen genoeg.

Eerste event in een reeks
Brood maakt Tosti is het eerste evenement van een langdurige campagne om voedselverspilling onder Tilburgers te verminderen. Het doel van ‘Brood maakt Tosti’ is om op een laagdrempelige manier informatie te vergaren over gewoontes rondom koken, bewaren en bereiden van voedsel, terwijl we samen een (kleine) maaltijd delen in het geleende interieur van Kringloop Tilburg. Gemeente Tilburg heeft Slow Food Youth Network benaderd om vorm te geven aan dit eerste event. Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een goed, gezond en eerlijk voedselsysteem. Niet geheel toevallig vind deze kick-off plaats tijdens de Maand tegen Voedselverspilling van We Are Food, het thema van Europese Regio van de Gastronomie in Brabant.

Voedselverspilling verminderen
In Nederland verspillen we ongeveer een derde van ons voedsel. De consument heeft hier, met 42%, het grootste aandeel in. De redenen zijn onder andere het niet juist toepassen van houdbaarheidsdata, te veel boodschappen doen of niet (goed) bewaren van de voedingsmiddelen. Deze verspilling heeft negatieve effecten voor economie, milieu en maatschappij. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoge kosten voor afvalscheiding; aan het water, energie en brandstof die al in de productie van de voedingsmiddelen is gaan zitten, of aan de meer dan een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven. Redenen genoeg om hier actief mee aan de slag te gaan!

 

Meer info: brabant@sfyn.nl
Locatie: passage van Albert Heijn XL,
Jan Heijnstraat 10 te Tilburg
Tijd: 11.00u – 14.00u

facebook banner

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II slaan handen ineen voor bijzonder leesproject ‘Voetbal en lezen, een mooie combinatie,’ vonden Willem II, Willem II Betrokken en de Bibliotheek Midden-Brabant. De drie sloegen […]

  Lees verder →

  Het 4e Naar buiten! magazine komt eraan. Deze wordt nog voor de herfstvakantie verspreid naar basisscholen in de gemeente Tilburg. De scholen kunnen deze week nog het gratis magazine bestellen. […]

  Lees verder →

  Tilburg, 10 september – Afgelopen week zijn door heel Tilburg stoeptegels beklad met tegelteksten. Zo vind je bijvoorbeeld vóór het Willem II stadion en bij de ingang van de Emmapassage […]

  Lees verder →

  De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet […]

  Lees verder →

  Lees hier het verslag van Karin en Harod uit Tilburg.  Zij hebben weer  gefietst in hun vakantie. Deze keer  in Kirigizië en Tadjikistan. Deel op FacebookDeel op TwitterDeel op Google+

  Lees verder →

  Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag    Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze […]

  Lees verder →

  Tilburgse kinderen sturen een smakelijk bericht   Aan alle kinderen in het 013 gebied wordt deze maand gevraagd wat zíj graag voor lekkers én gezonds zouden zien op de menukaarten […]

  Lees verder →

  Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid […]

  Lees verder →

  Boeken, boten en avontuur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei […]

  Lees verder →

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum. […]

  Lees verder →

  Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie […]

  Lees verder →

  Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti. Het concept […]

  Lees verder →