Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti.
Het concept is simpel: neem je brood van gisteren mee, schuif aan tafel en geniet van een heerlijke, culinaire tosti! Geen brood meer in huis? Niet getreurd, dankzij Meesterbakker van Iersel en Albert Heijn XL is er voor iedereen genoeg.

Eerste event in een reeks
Brood maakt Tosti is het eerste evenement van een langdurige campagne om voedselverspilling onder Tilburgers te verminderen. Het doel van ‘Brood maakt Tosti’ is om op een laagdrempelige manier informatie te vergaren over gewoontes rondom koken, bewaren en bereiden van voedsel, terwijl we samen een (kleine) maaltijd delen in het geleende interieur van Kringloop Tilburg. Gemeente Tilburg heeft Slow Food Youth Network benaderd om vorm te geven aan dit eerste event. Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een goed, gezond en eerlijk voedselsysteem. Niet geheel toevallig vind deze kick-off plaats tijdens de Maand tegen Voedselverspilling van We Are Food, het thema van Europese Regio van de Gastronomie in Brabant.

Voedselverspilling verminderen
In Nederland verspillen we ongeveer een derde van ons voedsel. De consument heeft hier, met 42%, het grootste aandeel in. De redenen zijn onder andere het niet juist toepassen van houdbaarheidsdata, te veel boodschappen doen of niet (goed) bewaren van de voedingsmiddelen. Deze verspilling heeft negatieve effecten voor economie, milieu en maatschappij. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoge kosten voor afvalscheiding; aan het water, energie en brandstof die al in de productie van de voedingsmiddelen is gaan zitten, of aan de meer dan een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven. Redenen genoeg om hier actief mee aan de slag te gaan!

 

Meer info: brabant@sfyn.nl
Locatie: passage van Albert Heijn XL,
Jan Heijnstraat 10 te Tilburg
Tijd: 11.00u – 14.00u

facebook banner