Mecanoo presenteert voorlopig ontwerp Lochal

Auteur Gert-Jan van de Sanden oktober 17th, 2017

Close

LochalIn de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone. De Bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met het fotoproject #LibrariesOfTheWorld en in woord, tijdens de openbare meedenksessie LocHal op 28 oktober. Architectenbureau Mecanoo geeft dan alvast een inkijkje in de nieuwe Bibliotheek.

Tijdens de meedenksessie onthult Mecanoo het voorlopige ontwerp van de toekomstige bibliotheek. Daarna kunnen deelnemers input leveren over een aantal thema’s. Hoe wordt de LocHal een plek waar ook jongeren zich thuis voelen? Hoe komen schrijftalenten er aan hun trekken? Welke bijdrage kan de Bibliotheek leveren ten aanzien van actuele thema’s zoals gezonde voeding? En op welke manier kan het verleden, heden en de toekomst van de stad er een plek krijgen? Ook wil de Bibliotheek in gesprek over mogelijkheden om samen met onderwijs, overheid, bedrijfsleven en de Tilburger maatschappelijke uitdagingen aan te pakken?

Iedereen die hierover wil meedenken is van harte welkom op zaterdag 28 oktober vanaf 14.45 uur in de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Spoorzone. Aanmelden kan door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl.

Ontknoping #LibrariesOfTheWorld
Diezelfde dag is ook de slotdag van de fototentoonstelling #LibrariesOfTheWorld. Om 13.30 uur vindt in de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein de prijsuitreiking plaats van het fotoproject. Vakantiegangers is gevraagd datgene van een buitenlandse bibliotheek te fotograferen wat zij slim, goed of aantrekkelijk vinden. Iets wat ze graag zouden willen terugzien in de nieuwe bibliotheek in de LocHal. De foto’s worden beoordeeld door een vak- en publieksjury. De jury bestaat uit wethouder Marcelle Hendrickx, lokale fotograaf Frans LaHaye en directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant Peter Kok. Voor de publieksprijs wordt de winnaar bepaald aan de hand van het aantal verkregen stemmen online. Stemmen kan nog tot 28 oktober 12.00 uur op bibliotheeknieuwestijl.nl/lotw. Na de prijsuitreiking is er de mogelijkheid om met een stadsgids een wandeling door de Spoorzone te maken. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de LocHal. De wandeling eindigt in de Kennismakerij waar deelnemers aan kunnen schuiven bij de meedenksessie.

De fototentoonstelling is tot en met 28 oktober te zien in de Bibliotheek aan het Koningsplein. Daarna verhuizen de foto’s naar de Kennismakerij waar ze op geheel andere wijze tot eind november tentoongesteld worden. Meer informatie is te vinden op bibliotheeknieuwestijl.nl

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  In de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone. De Bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met […]

  Lees verder →

  Vanaf 24 oktober wordt je meegenomen in een wereld van stedelijke ontwikkeling tijdens de gratis stadscolleges ‘Living in Transition’. Het is een Tilburgse samenwerking van Fontys International Lifestyle Studies met […]

  Lees verder →

  Nageeye loopt Nederlands record op 10 Engelse Mijlen Nederlander Abdi Nageeye heeft bij de CZ Tilburg Ten Miles het Nederlands record op de 10 Engelse Mijlen verbroken. De nieuwe top […]

  Lees verder →

  Senbere Teferi realiseert tweede tijd ooit op de 10 km in Tilburg De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km. De […]

  Lees verder →

  De komende maanden kan iedereen heel gemakkelijk de sport ontdekken die bij hem of haar past. Ervaar wat de kracht van sport is in de Nationale Sportweek en ontdek vervolgens […]

  Lees verder →

  Alcoholcampagne NIX18 Help je kind gezonde keuzes maken Jim – 16 jaar- heeft een vet feest op de sportclub. Tenminste, dat is wél de bedoeling. En nu schenkt de club […]

  Lees verder →

      Loungen in het Tilburgse Wilhelminapark Op zondag 20 augustus vond van 10 tot 14u het lounge-evenement “A Musical Sunrise in the Park” plaats in het mooie Tilburgse Wilhelminapark. […]

  Lees verder →

  Foodtruckfestival Rrrollend komt naar Oisterwijk van 1 t/m 3 september   Fijnproeven op de Lind in Oisterwijk   Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september komen de […]

  Lees verder →

  Bibliotheek roept Tilburgers op mee te denken over LocHal Vakantiefoto’s inspiratie voor nieuwe Bibliotheek   Volgend jaar neemt de Bibliotheek Midden-Brabant samen met bkkc, Kunstbalie en Seats2meet Tilburg haar intrek […]

  Lees verder →

  ORGANISATIE: GEVANGENISMUSEUM VZW, MERKSPLAS   Beste mensen, wees welkom op de jaarlijkse tentoonstelling van het Gevangenismuseum. Deze keer bieden we u een kijkje in de wereld van de gevangenis, vereeuwigd […]

  Lees verder →

  Nieuw cursusaanbod: gratis kennismakingsworkshops in de Bibliotheek   Handiger worden op de computer, alle mogelijkheden van je fotocamera leren kennen of effectiever communiceren met NLP: iets nieuws leren geeft nieuwe […]

  Lees verder →

  Afgelopen week las u dat de stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst een crowdfunding zijn gestart om hun wens waar te maken. Daarop kwamen zo veel vragen, dat we u […]

  Lees verder →