Meedenken over LocHal

Auteur Gert-Jan van de Sanden augustus 24th, 2017

Close

Bibliotheek roept Tilburgers op mee te denken over LocHal


Vakantiefoto’s inspiratie voor nieuwe Bibliotheek

 

Volgend jaar neemt de Bibliotheek Midden-Brabant samen met bkkc, Kunstbalie en Seats2meet Tilburg haar intrek in de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De Bibliotheek is er voor iedereen. Daarom nodigt zij alle inwoners van de stad uit om mee te denken. In het najaar wordt een meedenksessie georganiseerd. Maar ook nu al kunnen Tilburgers via het fotoproject #librariesoftheworld hun input geven. Mee doen kan door een vakantiefoto te delen van wat zij graag zien in de nieuwe bibliotheek.

Gemaakt met een groothoeklens of smartphone, de Bibliotheek is op zoek naar wat de Tilburger, van jong tot oud, inspireert in bibliotheken die zij op reis tegenkomen. Dat ene mooie historische plafond, een mooi programma of activiteit of die allervriendelijkste robotmedewerker. Van de oudste bibliotheek ter wereld tot de meest noordelijke en van de lelijkste tot de kleinste bibliotheek op deze aardbol. Wat is slim, aantrekkelijk, goed of bijzonder aan deze bibliotheek? Het mag van alles zijn. De ingezonden foto’s dienen als inspiratie voor de nieuwe bibliotheek in de LocHal.

Winnende foto
In het najaar vindt een foto-expositie plaats van ingezonden foto’s. Uit de inzendingen worden twee winnende foto’s geselecteerd. De jury bestaat uit wethouder Marcelle Hendrickx, lokale fotogrootheid Frans LaHaye en Peter Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant.

In de bibliotheek kunnen deelnemers een canvas tas met toepasselijke quote ophalen. Voor kinderen is een strandbal beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Meer informatie over #librariesoftheworld is te vinden op www.bibliotheeknieuwestijl/lotw.

Ukraine LOTW - rechtenvrij

 

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II slaan handen ineen voor bijzonder leesproject ‘Voetbal en lezen, een mooie combinatie,’ vonden Willem II, Willem II Betrokken en de Bibliotheek Midden-Brabant. De drie sloegen […]

  Lees verder →

  Het 4e Naar buiten! magazine komt eraan. Deze wordt nog voor de herfstvakantie verspreid naar basisscholen in de gemeente Tilburg. De scholen kunnen deze week nog het gratis magazine bestellen. […]

  Lees verder →

  Tilburg, 10 september – Afgelopen week zijn door heel Tilburg stoeptegels beklad met tegelteksten. Zo vind je bijvoorbeeld vóór het Willem II stadion en bij de ingang van de Emmapassage […]

  Lees verder →

  De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet […]

  Lees verder →

  Lees hier het verslag van Karin en Harod uit Tilburg.  Zij hebben weer  gefietst in hun vakantie. Deze keer  in Kirigizië en Tadjikistan. Deel op FacebookDeel op TwitterDeel op Google+

  Lees verder →

  Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag    Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze […]

  Lees verder →

  Tilburgse kinderen sturen een smakelijk bericht   Aan alle kinderen in het 013 gebied wordt deze maand gevraagd wat zíj graag voor lekkers én gezonds zouden zien op de menukaarten […]

  Lees verder →

  Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid […]

  Lees verder →

  Boeken, boten en avontuur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei […]

  Lees verder →

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum. […]

  Lees verder →

  Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie […]

  Lees verder →

  Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti. Het concept […]

  Lees verder →