Crowdfunding, hoe werkt dat?

Auteur Gert-Jan van de Sanden augustus 21st, 2017

Close

update 20 aug

Afgelopen week las u dat de stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst een crowdfunding zijn gestart om hun wens waar te maken. Daarop kwamen zo veel vragen, dat we u graag vertellen hoe zo’n crowdfunding nu eigenlijk werkt.

 

Met het wegvallen van veel subsidiemogelijkheden in de culturele sector is men op zoek gegaan naar een alternatief om projecten te financieren. Crowdfunding is een relatief nieuwe manier om gezamenlijk met de ‘crowd’ (de donateurs) vooraf het benodigde budget voor een project bijeen te brengen. Daarvoor wordt meestal een digitaal platform, zoals bijvoorbeeld voordekunst.nl gebruikt. Op het platform kondigen de initiatiefnemers aan wat zij van plan zijn. In dit geval willen de Stichting kapelconcerten en Enno Voorhorst samen het grootste meesterwerk van Dyens, het gitaarconcert ‘Concerto Métis’ op CD uitbrengen.

 

Iedereen die dat project wil ondersteunen, kan dat doen door op de projectpagina www.voordekunst.nl/projecten/5961 een donatie te doen. De donateur bepaald zelf hoeveel hij aan het project wil bijdragen en kan daarbij een tegenprestatie kiezen. Pas als het benodigde bedrag is behaald, zal voordekunst de donaties verzamelen en aan de projecthouder doen toekomen. Stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst zorgen er dan voor dat het project wordt uitgevoerd en iedere donateur zijn beloofde tegenprestatie ontvangt. Op deze manier kan het project toch gefinancierd worden doordat iedereen er een steentje aan bijdraagt. Als het bedrag niet wordt gehaald, krijgt iedere donateur zijn geld terug gestort. U loopt dus als donateur geen risico, maar met elkaar helpt u mee om ervoor zorgen dat dit concert weer op CD beschikbaar komt!

 

Gitarist Enno Voorhorst en The String Soloists zijn al met de voorbereidingen begonnen. Met uw steun kunnen zijn inderdaad in oktober 2017 de CD opnemen. Naar verwachting wordt die dan zomer 2018 bij de donateurs thuis bezorgd. De opname wordt uitgebracht bij het gerenommeerde Cobra Records en internationaal gedistribueerd.

 

Steun hen met een gift en krijg de CD in ruil voor uw donatie of kies een andere optie. Met uw hulp wordt dit project een kroon op de verdiensten van bijna 20 jaar Kapelconcerten. Kijk voor meer informatie op www.voordekunst.nl/projecten/5961

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag    Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze […]

  Lees verder →

  Tilburgse kinderen sturen een smakelijk bericht   Aan alle kinderen in het 013 gebied wordt deze maand gevraagd wat zíj graag voor lekkers én gezonds zouden zien op de menukaarten […]

  Lees verder →

  Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid […]

  Lees verder →

  Boeken, boten en avontuur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei […]

  Lees verder →

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum. […]

  Lees verder →

  Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie […]

  Lees verder →

  Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti. Het concept […]

  Lees verder →

  In de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone. De Bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met […]

  Lees verder →

  Vanaf 24 oktober wordt je meegenomen in een wereld van stedelijke ontwikkeling tijdens de gratis stadscolleges ‘Living in Transition’. Het is een Tilburgse samenwerking van Fontys International Lifestyle Studies met […]

  Lees verder →

  Nageeye loopt Nederlands record op 10 Engelse Mijlen Nederlander Abdi Nageeye heeft bij de CZ Tilburg Ten Miles het Nederlands record op de 10 Engelse Mijlen verbroken. De nieuwe top […]

  Lees verder →

  Senbere Teferi realiseert tweede tijd ooit op de 10 km in Tilburg De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km. De […]

  Lees verder →

  De komende maanden kan iedereen heel gemakkelijk de sport ontdekken die bij hem of haar past. Ervaar wat de kracht van sport is in de Nationale Sportweek en ontdek vervolgens […]

  Lees verder →