Crowdfunding, hoe werkt dat?

Auteur Gert-Jan van de Sanden augustus 21st, 2017

Close

update 20 aug

Afgelopen week las u dat de stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst een crowdfunding zijn gestart om hun wens waar te maken. Daarop kwamen zo veel vragen, dat we u graag vertellen hoe zo’n crowdfunding nu eigenlijk werkt.

 

Met het wegvallen van veel subsidiemogelijkheden in de culturele sector is men op zoek gegaan naar een alternatief om projecten te financieren. Crowdfunding is een relatief nieuwe manier om gezamenlijk met de ‘crowd’ (de donateurs) vooraf het benodigde budget voor een project bijeen te brengen. Daarvoor wordt meestal een digitaal platform, zoals bijvoorbeeld voordekunst.nl gebruikt. Op het platform kondigen de initiatiefnemers aan wat zij van plan zijn. In dit geval willen de Stichting kapelconcerten en Enno Voorhorst samen het grootste meesterwerk van Dyens, het gitaarconcert ‘Concerto Métis’ op CD uitbrengen.

 

Iedereen die dat project wil ondersteunen, kan dat doen door op de projectpagina www.voordekunst.nl/projecten/5961 een donatie te doen. De donateur bepaald zelf hoeveel hij aan het project wil bijdragen en kan daarbij een tegenprestatie kiezen. Pas als het benodigde bedrag is behaald, zal voordekunst de donaties verzamelen en aan de projecthouder doen toekomen. Stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst zorgen er dan voor dat het project wordt uitgevoerd en iedere donateur zijn beloofde tegenprestatie ontvangt. Op deze manier kan het project toch gefinancierd worden doordat iedereen er een steentje aan bijdraagt. Als het bedrag niet wordt gehaald, krijgt iedere donateur zijn geld terug gestort. U loopt dus als donateur geen risico, maar met elkaar helpt u mee om ervoor zorgen dat dit concert weer op CD beschikbaar komt!

 

Gitarist Enno Voorhorst en The String Soloists zijn al met de voorbereidingen begonnen. Met uw steun kunnen zijn inderdaad in oktober 2017 de CD opnemen. Naar verwachting wordt die dan zomer 2018 bij de donateurs thuis bezorgd. De opname wordt uitgebracht bij het gerenommeerde Cobra Records en internationaal gedistribueerd.

 

Steun hen met een gift en krijg de CD in ruil voor uw donatie of kies een andere optie. Met uw hulp wordt dit project een kroon op de verdiensten van bijna 20 jaar Kapelconcerten. Kijk voor meer informatie op www.voordekunst.nl/projecten/5961

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  In de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone. De Bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met […]

  Lees verder →

  Vanaf 24 oktober wordt je meegenomen in een wereld van stedelijke ontwikkeling tijdens de gratis stadscolleges ‘Living in Transition’. Het is een Tilburgse samenwerking van Fontys International Lifestyle Studies met […]

  Lees verder →

  Nageeye loopt Nederlands record op 10 Engelse Mijlen Nederlander Abdi Nageeye heeft bij de CZ Tilburg Ten Miles het Nederlands record op de 10 Engelse Mijlen verbroken. De nieuwe top […]

  Lees verder →

  Senbere Teferi realiseert tweede tijd ooit op de 10 km in Tilburg De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km. De […]

  Lees verder →

  De komende maanden kan iedereen heel gemakkelijk de sport ontdekken die bij hem of haar past. Ervaar wat de kracht van sport is in de Nationale Sportweek en ontdek vervolgens […]

  Lees verder →

  Alcoholcampagne NIX18 Help je kind gezonde keuzes maken Jim – 16 jaar- heeft een vet feest op de sportclub. Tenminste, dat is wél de bedoeling. En nu schenkt de club […]

  Lees verder →

      Loungen in het Tilburgse Wilhelminapark Op zondag 20 augustus vond van 10 tot 14u het lounge-evenement “A Musical Sunrise in the Park” plaats in het mooie Tilburgse Wilhelminapark. […]

  Lees verder →

  Foodtruckfestival Rrrollend komt naar Oisterwijk van 1 t/m 3 september   Fijnproeven op de Lind in Oisterwijk   Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september komen de […]

  Lees verder →

  Bibliotheek roept Tilburgers op mee te denken over LocHal Vakantiefoto’s inspiratie voor nieuwe Bibliotheek   Volgend jaar neemt de Bibliotheek Midden-Brabant samen met bkkc, Kunstbalie en Seats2meet Tilburg haar intrek […]

  Lees verder →

  ORGANISATIE: GEVANGENISMUSEUM VZW, MERKSPLAS   Beste mensen, wees welkom op de jaarlijkse tentoonstelling van het Gevangenismuseum. Deze keer bieden we u een kijkje in de wereld van de gevangenis, vereeuwigd […]

  Lees verder →

  Nieuw cursusaanbod: gratis kennismakingsworkshops in de Bibliotheek   Handiger worden op de computer, alle mogelijkheden van je fotocamera leren kennen of effectiever communiceren met NLP: iets nieuws leren geeft nieuwe […]

  Lees verder →

  Afgelopen week las u dat de stichting Kapelconcerten Goirle en Enno Voorhorst een crowdfunding zijn gestart om hun wens waar te maken. Daarop kwamen zo veel vragen, dat we u […]

  Lees verder →