Ombudsman naar Tilburg

Auteur Gert-Jan van de Sanden augustus 18th, 2017

Close

Nationale ombudsman komt naar Noord-Brabant

In gesprek met burgers en overheid

de bus in het zonnetje

Van 6 tot en met 8 september zijn de Nationale ombudsman en zijn team in Noord-Brabant. Na Limburg, Noord-Holland, Utrecht en Drenthe is Noord-Brabant de vijfde halte van de provincietour door Nederland. Tijdens de tour langs alle provincies wil de Nationale ombudsman met zoveel mogelijk mensen in gesprek. Reinier van Zutphen: ‘Wij zijn benieuwd hoe mensen de dienstverlening van hun gemeente, de Belastingdienst, het CJIB, UWV of een andere overheidsinstantie ervaren. Waar lopen zij tegenaan, is er misschien iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkering of schuldhulpverlening. Wij horen graag wat er in Brabant speelt. En mogelijk kunnen we al meteen helpen. Daarom roep ik mensen op vooral bij ons langs te komen.’ Niet iedereen weet de Nationale ombudsman te vinden of weet waarvoor men hier terecht kan. Daarom staat de tour langs de provincies in het teken van ontmoetingen met inwoners en overheidsinstanties en intermediairs.

Tour Brabant De gele Ombudsbus komt door heel Noord-Brabant. Woensdag 6 september (11.00-14.00 uur) zijn de Nationale ombudsman en zijn team aanwezig op het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch. In de middag (15:00-16:30) zijn inwoners welkom bij het spreekuur in Veghel (Markt 1) en ‘s avonds (19:30-20:30) in Breda (Molenstraat 6). Donderdag 7 september (11.00-14.00 uur) is de bus te vinden op de Grote Markt in Bergen op Zoom en in de avond (19:00-21:00) is er een spreekuur in Tilburg (Koningsplein 10). De tour sluit op vrijdag 8 september met een spreekuur in Veldhoven (12:00-13:30, Wal 154).

 

Laaggeletterdheid

Tijdens zijn bezoek aan Brabant heeft de Nationale ombudsman speciale aandacht voor laaggeletterdheid. 4 t/m 10 september is de week van de alfabetisering en het onderwerp speelt in de dagelijkse praktijk van de ombudsman een grote rol. Van Zutphen: ‘De overheid gaat bij ontwikkeling van beleid te vaak uit van zelfredzaamheid van mensen. Niet iedereen kan daar in mee. Denk bijvoorbeeld aan de twee miljoen laaggeletterden die niet altijd mee kunnen met de digitalisering van de overheid. Zij ervaren drempels en worden uitgesloten van overheidsvoorzieningen.’ Tijdens zijn bezoek aan Brabant bezoekt de ombudsman daarom ook twee initiatieven in dit kader: de formulierenbriegade in Roosendaal en Stichting ABC in Eindhoven. Daarnaast brengt de ombudsman ook werkbezoeken aan bijvoorbeeld de Veiligheidsregio en de politie.

 

Ombudsman
Heeft u een probleem met een overheidsinstantie zoals de Belastingdienst, het CJIB, de gemeente, UWV of de politie? En komt u er met hen niet uit? Dan kunt u terecht bij de Nationale ombudsman. We helpen u op weg om het probleem zelf aan te pakken, kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vragen of stellen onderzoek in naar uw klacht.

  Laat een reactie achter

  Vul je gegevens in en klik op 'Plaats reacte'

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Gayformatorisch Dagblad van Roze Maandag    Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze […]

  Lees verder →

  Tilburgse kinderen sturen een smakelijk bericht   Aan alle kinderen in het 013 gebied wordt deze maand gevraagd wat zíj graag voor lekkers én gezonds zouden zien op de menukaarten […]

  Lees verder →

  Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid […]

  Lees verder →

  Boeken, boten en avontuur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei […]

  Lees verder →

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum. […]

  Lees verder →

  Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie […]

  Lees verder →

  Op zaterdag 24 maart, van 11.00u – 14.00u, organiseren gemeente Tilburg en Slow Food Youth Network Brabant in de passage van AH XL de aanschuiftafel Brood maakt Tosti. Het concept […]

  Lees verder →

  In de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone. De Bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met […]

  Lees verder →

  Vanaf 24 oktober wordt je meegenomen in een wereld van stedelijke ontwikkeling tijdens de gratis stadscolleges ‘Living in Transition’. Het is een Tilburgse samenwerking van Fontys International Lifestyle Studies met […]

  Lees verder →

  Nageeye loopt Nederlands record op 10 Engelse Mijlen Nederlander Abdi Nageeye heeft bij de CZ Tilburg Ten Miles het Nederlands record op de 10 Engelse Mijlen verbroken. De nieuwe top […]

  Lees verder →

  Senbere Teferi realiseert tweede tijd ooit op de 10 km in Tilburg De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km. De […]

  Lees verder →

  De komende maanden kan iedereen heel gemakkelijk de sport ontdekken die bij hem of haar past. Ervaar wat de kracht van sport is in de Nationale Sportweek en ontdek vervolgens […]

  Lees verder →