MediaMarkt opent eerste drive-thru voor elektronicaproducten


MM_1

Een nieuwe televisie bestellen en oppikken met hetzelfde gemak als bij een hamburger of een milkshake: het kan sinds vandaag bij MediaMarkt Tilburg. De elektronicawinkel opent de eerste drive-thru voor elektronicaproducten in Nederland. Als het een succes wordt, volgen andere MediaMarkt-vestigingen.

Met de Pickup & Go in Tilburg voegt MediaMarkt een extra dimensie aan zijn service toe. Klanten uit de omgeving Tilburg die iets online bestellen, kunnen binnen een uur naar de Pickup & Go rijden, betalen en hun aankoop meteen naar huis meenemen. Het is ook mogelijk om producten eerst in de winkel te zien en te ervaren, om ze vervolgens bij de Pickup & Go op te halen.

Winkel als magazijn en distributiecentrum
“Ons grote voordeel is dat onze winkels tevens ons magazijn en distributiecentra zijn,” zegt Gordon Scholz, CEO van MediaMarkt Nederland. “We hebben tienduizenden producten op voorraad op 49 locaties in Nederland. Vrijwel geen enkele andere online of offline retailer kan dit bieden. Daarom kijken we met veel belangstelling naar dit concept in Tilburg.”

De Pickup & Go biedt niet alleen de mogelijkheid om producten af te halen. MediaMarkt Tilburg selecteert 25 populaire accessoires die direct zijn mee te nemen. Deze best verkopende meepakkers zoals USB-sticks, powerbanks, kabels en stofzuigerzakken zijn niet alleen in de winkel, maar ook bij de drive-thru te koop. “Geen bezorgtijd en geen wachtrij dus, maar meteen gemak,” zegt Edward van Lith, directeur van MediaMarkt Tilburg. “Bovendien hoef je niet thuis te zijn om op een bezorging te wachten. We hebben er vertrouwen in dat dit concept voor veel consumenten een uitkomst is.”
MM_2
Parkeergarage
Het idee voor de Pickup & Go is ingegeven door de locatie van MediaMarkt in Tilburg. De winkel is naast een parkeergarage in het centrum gevestigd. Klanten die iets willen afhalen, moeten hun auto parkeren en naar de afhaalbalie lopen. “Met de Pickup & Go hoeft dat niet. Het scheelt parkeerkosten en wachttijd,” zegt Van Lith. “We hebben het idee gehad om in te springen in een lokale klantbehoefte, het is gaaf om te zien dat MediaMarkt Nederland dit lokale ondernemersinitiatief omarmt.”

 

Over MediaMarkt
MediaMarkt is al jarenlang marktleider in consumentenelektronica en bekend bij 95 procent van alle Nederlanders. De eerste Nederlandse winkel werd in 1999 in Rotterdam geopend en inmiddels verwelkomen 49 vestigingen elk weekend maar liefst 550.000 bezoekers. Klanten kunnen ook online hun aankopen doen in de MediaMarkt-webshop www.mediamarkt.nl. Met het grootste assortiment aan elektronische producten met alle A-merken, eerlijke prijzen en een uitstekende service weten bezoekers van MediaMarkt precies wat zij mogen verwachten.