“Dé kinderschoenenspecialist en net iets anders”

Shopping&Lifestyle ligtvoet_kl

“Wij zijn trots op ons bedrijf,” zeggen Peter en Maaike Ligtvoet. “Iedere dag komen er nieuwe klanten bij ons binnen uit de hele regio. Het heeft alles te maken met het feit dat er niet zoveel in kinderschoenen gespecialiseerde zaken zijn. Wij hebben een groot assortiment, de grootste kindercollectie in Midden-Brabant. Wij hebben een echte gezinswinkel. Dat betekent dat we ook een dames- en een herencollectie hebben, die overigens niet zo uitgebreid is als die voor de kinderen. Maar je weet hoe dat gaat. Een moeder komt met haar kind binnen voor nieuwe schoenen. De verleiding is dan groot om zichzelf ook te verwennen met een paar mooie modieuze schoenen.”

 

 

“Onze kracht zit in de advisering én de kwaliteit schoenen die we hebben. Een goed zittende schoen met een ideale pasvorm en een goede ondersteuning voor de voeten is belangrijk en ze zijn nog mooi en modern ook. Als je op onze website kijkt zie je in het filmpje van Shopping & Lifestyle met Tanja Jess, hoe zorgvuldig wij de schoenmaat van de kinderen opmeten. Wij meten altijd de blote voeten van de kinderen en doen dat met ons elektronische voetmeetapparaat. We kunnen dan meteen zien of een voet doorzakt of niet. Heeft een kind problematische voeten dan verwijzen we het liever door naar een podotherapeut of een orthopeed. Vaak zien we de kinderen dan later terug met bijvoorbeeld een steunzooltje. Laatst zij een klant nog dat ze door een podotherapeut naar ons gestuurd was. “Ga bij Ligtvoet in Moergestel maar eens een goed paar schoenen halen” was het advies. Wij weten wat we verkopen, kennen het vak, weten hoe schoenen gemaakt worden. Onze medewerkers hebben allemaal minimaal 5 jaar ervaring, weten waar ze over praten én zijn zelf ook moeder. Wel zo handig om te weten hoe je met kinderen om moet gaan, nietwaar? Leren schoenen blijven het beste. Wij zullen onze klanten altijd een goede leren schoen adviseren, maar begrijpen heus wel dat de keuze vaak anders uitvalt. Wij hechten er aan om alleen goede merken te verkopen, zoals Develab, Shoes me, Twins, Trackstyle en Giga. In de zomer komen daar sportmerken als New Balance, Puma en LA Gear bij, en de sandaalmerken Teva,Kipling Havaianas.”

Tanja Jess ligtvoet

Red Rag Store

Ligtvoet Shoes is altijd iets anders en daardoor is men uniek. Bij Ligtvoet heeft men als enige in Nederland een Red Rag Store. “Red Rag maakte eigenwijze, eigentijdse, stoere schoenen. Dit Waalwijkse familiebedrijf dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert met het merk RED RAG had meteen een klik met Ligtvoet. Eind vorig jaar konden de kinderen zelf een schoenontwerp maken voor Red Rag. Frederieke Bouman won de wedstrijd en de schoen werd ook echt gemaakt in de serie Collectors Items. Hij is bij ons te koop en is zowel voor jongens als meisjes. Dat bedoelen we nu als we zeggen dat we net iets anders doen dan het traditionele,” zeggen Peter en Maaike.

 

Anders op het web

Ook op de website doet men het bij Ligtvoet net iets ander: “We hebben geen webshop, maar een webetalage. Men kan zich oriënteren op onze collectie, een mailtje sturen en de gekozen schoen reserveren. Vervolgens turen wij een mail met uitnodiging om in de winkel te komen passen.

Want moet de schoenen toch eerst aan je voeten hebben om te voelen of ze echt goed passen. En daarvoor moet je toch echt even langskomen,” besluiten Maaike en Peter.

 

Ligtvoet Shoes vindt u aan de Raadhuisstraat 15 in Moergestel. U kunt gratis voor de deur parkeren.

 

www.ligtvoetshoes.nl

Advertentie:leaderboard